Süllő gines mártással (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Jóska A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Karácsony, Főtt, Sós, Meleg, Halak, Zöldség, Tejtermékek, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
Egy liter vízbe öntjük a borecetet, beledobjuk a borókabogyót, a borsot, a fokhagymát, a rövidebb darabokra vágott újhagymát, megsózzuk és felforraljuk. Ha felforrt a lángot kikapcsoljuk és fedő alatt hagyjuk állni, amíg kihűl. Újraforraljuk és a lángot egész kicsire véve, a süllőfiléket 6-7 percig főzzük, a víz ne forrjon, csak egy-egy buborék szálljon fel. A lecsepegtetett filéket előmelegített tálra tesszük. Bevonjuk a mártással, melyet úgy készítünk, hogy egy deci főzőlébe belecsavarjuk a fél citrom levét, hozzáöntjük a gint, majd habverővel apránként belekeverjük a vajat, végül sóval és fehérborssal ízesítjük. Vajas burgonyával tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||