Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Réteslapos mascarponés kosárka

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Előételek, Tészták, Reggeli, Főétel előtt, Teaparti, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Tizórai gyerekeknek , Buli, Bálint nap, Csőben sült, Töltött, Sós, Tojás, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
10 dkg főtt füstölt sonka 308 15.7 27 0.2 0 82
10 dkg reszelt sajt 366 20 29.7 2 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 doboz mascarpone 450 7 45 2 0 100
1 csomag réteslap 348 11.6 1.2 72.1 0.7 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A finomra vágott vöröshagymát, a darabolt sonkát, a reszelt sajtot, a mascarponét, a tojásokat és a tejfölt elkeverjük, közben sóval, borssal ízesítjük. Az olajjal kikent muffin formát kockára vágott réteslappal kibéleljük. A kosarakba merjük a sajtos masszát, majd 200 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Langyosan bor vagy sörkorcsolyaként tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)