Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Málnás eperlekvár

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Házi befőzés 
Cimkék: Házi befőzés, Gyümölcsök, Édes
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
80 dkg eper 39 0.9 0.6 7.2 0.8 0
50 dkg málna 35 1.2 0.3 5.4 4.7 0
2 szál vaníliarúd ? ? ? ? ? ?
50 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 adag zselésítő befőzőszer ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A gyümölcsök súlya tisztítva értendő.
A vaníliarudakat a cukor egy részével aprítógépben átforgatjuk vagy ledaráljuk. A megmosott epret kicsumázzuk és ha kell kisebb darabokra vágjuk, a málnát átválogatjuk. A gyümölcsök felét leturmixoljuk, majd az előzőleg összekevert cukrot, vaníliáscukrot és a 2:1-es befőzőszert jól elvegyítjük benne, végül beleforgatjuk a darabos gyümölcsöt is. Nagylángon kevergetve felforraljuk és 3 percig főzzük. Ha kell a habját leszedjük és forrón üvegekbe töltjük. Az üvegeket 10 percre állítsuk fejre, majd visszafordítva hagyjuk kihűlni.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)