Málnás eperlekvár (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Edina A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Házi befőzés Cimkék: Házi befőzés, Gyümölcsök, Édes Hozzávalók 4 személyre:
A gyümölcsök súlya tisztítva értendő. A vaníliarudakat a cukor egy részével aprítógépben átforgatjuk vagy ledaráljuk. A megmosott epret kicsumázzuk és ha kell kisebb darabokra vágjuk, a málnát átválogatjuk. A gyümölcsök felét leturmixoljuk, majd az előzőleg összekevert cukrot, vaníliáscukrot és a 2:1-es befőzőszert jól elvegyítjük benne, végül beleforgatjuk a darabos gyümölcsöt is. Nagylángon kevergetve felforraljuk és 3 percig főzzük. Ha kell a habját leszedjük és forrón üvegekbe töltjük. Az üvegeket 10 percre állítsuk fejre, majd visszafordítva hagyjuk kihűlni. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||