Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Marhapofa lassan sütve

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 260 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak


1 kg lehártyázott marhapofa
3 fej nagyobb vöröshagyma
4-5 cikk fokhagyma
1 db tv paprika
1 db paradicsom
1 dl vörösbor kb.
ízlés szerint Só
ízlés szerint bors
ízlés szerint fűszerpaprika
1 teáskaná kakukkfű


A vöröshagymát a zsiradékon megpároljuk, rátesszük a felkockázott húst, hagyjuk hogy levét eresszen, ezután a paradicsomot és a paprikát, végül a fokhagymát és a fűszerpaprikát is hozzáadjuk.

Kicsi lángon pároljuk kb. 2 órát, ha kell pótoljuk vízzel, de nekem most nem kellett.

Amikor kb. félpuha a hús akkor öntjük bele a bort, és adjuk hozzá a kakukkfüvet (a bor lehet több is attól függ milyen minőségű) ezután készre főzzük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)