Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kubai fehérbab leves (Caldo Gallego)

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 220 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Buli, Hideg téli napokra, Főtt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
20 dkg kelkáposzta 34 3.6 0.3 4.3 4.5 0
1 db burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
2 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
1 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 evőkanál paradicsompüré 110 5 1 20 0.9 0
2 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 szál chorizo kolbász 0 ? ? ? ? ?
20 dkg fehérbab 338 22.3 1 57.9 9 0
25 dkg füstölt sonka 203 15 15 0.3 0 95
25 dkg teaszalonna 0 9 73 0 0 135
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zöldségeket vágjuk apró kockára, majd, a burgonya és a kel kivételével, tegyünk mindent egy megfelelő méretű fazékba. Két liter vízzel öntsük fel és lefedve, kis lángon főzzük három órát. Ekkor dobjuk bele a kockára vágott káposztát és burgonyát. Húsz perc alatt elkészül. Ha szükséges sót még tehetünk be.
Tálaláskor figyeljünk, hogy mindenből jusson mindenkinek.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)