Kubai fehérbab leves (Caldo Gallego) (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Buli, Hideg téli napokra, Főtt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A zöldségeket vágjuk apró kockára, majd, a burgonya és a kel kivételével, tegyünk mindent egy megfelelő méretű fazékba. Két liter vízzel öntsük fel és lefedve, kis lángon főzzük három órát. Ekkor dobjuk bele a kockára vágott káposztát és burgonyát. Húsz perc alatt elkészül. Ha szükséges sót még tehetünk be. Tálaláskor figyeljünk, hogy mindenből jusson mindenkinek. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||