Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 1539 találat

Pikáns fűszervaj

A puha vajat habosra keverjük a finomra vágott zöldfűszerekkel, a lime levével, lereszelt héjával és a zúzott fokhagymával, ízlés szerint sózzuk, majd fóliába tekerve 2 ujjnyi rúddá formázzuk és mélyhűtőbe ... tovább

Mangósalsa

A paradicsomot és az uborkát meghámozzuk, kimagozzuk, a húsukat kockára vágjuk. Hozzáadjuk finomra aprított hagymát. A mangót félbe vágjuk, magját kiszedjük és meghámozzuk, szintén kockára vágjuk. Sózzuk, borsozzuk. Ráfacsarjuk ... tovább

Grillezett újburgonya

Az újburgonyát forrásban levő vízben 10 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük és hagyjuk megszikkadni. A bacont apró kockára vágjuk és a grilltepsibe dobva, zsírját kisütjük. A kakukkfüvet és a rozmaringot a zsírba keverjük ... tovább

Padlizsántekercsek

A padlizsánt hosszában felszeleteljük és olajjal megkenve mindkét oldalát meggrillezzük. Még melegen beecseteljük némi olajban elkevert zúzott fokhagymával, ha kihűlt ráterítünk egy hajszálvékony sonkaszeletet és a ... tovább

Zöldségnyárs

Az olajba keverjük a zöldfűszereket, a zúzott fokhagymát és a borsot. A felkarikázott cukkinit, a darabolt hagymát, paprikát és padlizsánt váltakozva nyársra húzzuk és az olajos pácba fektetjük. Egy óra múlva lecsöpögtetjük a ... tovább

Harcsaszeletek roston

A harcsát kifilézzük és tenyérnyi szeletekre vágjuk. A tejbe sót és zúzott fokhagymát keverünk. A harcsaszeleteket egy éjszakára a fűszerezett tejbe áztatjuk. Másnap leitatjuk a halat és megborsozva bekenjük olajjal, majd ... tovább

Illatos süllőfilé

A kétujjnyi darabokra vágott süllőfilét sózzuk, borsozzuk, majd mindkét oldalára egy-egy zsályalevelet fektetve a baconba tekerjük. Grillrácson pirosra sütjük, de vigyázzunk ne szárítsuk ki. Zöldsalátával tálaljuk. ... tovább

Grillpizza

3 deci langyos vízbe keverjük a szárított élesztővel és a fűszerekkel összeforgatott lisztet, majd 3 evőkanál olajat is hozzáadva rugalmas tésztává dagasztjuk. meleg helyen kb. 45 perc alatt a duplájára kelesztjük. Gyengéden ... tovább

Grissini grillen

3 deci langyos vízbe keverjük a szárított élesztővel és a fűszerekkel összeforgatott lisztet, majd 3 evőkanál olajat is hozzáadva rugalmas tésztává dagasztjuk. Meleg helyen kb. 45 perc alatt a duplájára kelesztjük. Gyengéden ... tovább

Eperdzsem

A gyümölcsöt megmossuk, lecsöpögtetjük, majd kicsumázzuk. A főzőedénybe tesszük és ráöntjük a cukrot, gyengéden átkeverjük. Egy éjszakát állni hagyjuk. Másnap, a forrástól számítva 20 percig főzzük. Üvegekbe töltjük, ... tovább