Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kapros gombóc

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Főtt tészták 
Cimkék: Köretek, Tészták, Főétel mellé, Böjt, Főtt, Sós, Édes, Meleg, Tésztafélék, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
30 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
15 dkg búzadara 0 9.4 1 73.4 7.2 0
15 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A gombóchoz valókat alaposan összekeverjük és hűtőszekrényben két órát pihentetjük. Bő, sós vízben kifőzzük, a diónyira formált, gombócokat. Olvasztott vajban átforgatjuk és forró tejföllel leöntve tálaljuk.
Paprikás, szaftos húsok körete, de édesen desszertnek sem utolsó.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)