Kapros gombóc (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Igor
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Főtt tészták 
Cimkék: Köretek, Tészták, Főétel mellé, Böjt, Főtt, Sós, Édes, Meleg, Tésztafélék, Kímélő

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
30 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
15 dkg búzadara 0 9.4 1 73.4 7.2 0
15 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A gombóchoz valókat alaposan összekeverjük és hűtőszekrényben két órát pihentetjük. Bő, sós vízben kifőzzük, a diónyira formált, gombócokat. Olvasztott vajban átforgatjuk és forró tejföllel leöntve tálaljuk.
Paprikás, szaftos húsok körete, de édesen desszertnek sem utolsó.