Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Joghurtleves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 5 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Meleg nyári napokra, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Hideg, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
8 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
2 db salátauborka 15 1 0.1 1.7 0 0
1 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
1 csokor mentalevél 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az uborkát meghámozzuk és kockára vágjuk, ráöntjük a joghurtot, hozzáadjuk a kaprot, a fokhagymát és ízlés szerint mentát, majd sózva, borsozva botmixerrel összetörjük.
Behűtve tálaljuk, díszítsük kaporszálakkal, mentalevéllel és a tetejére csepegtessünk kevés extra szűz olívaolajat.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)