Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Almás endíviasaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Előételek, Buli, Saláták, Főétel előtt, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Főzés nélkül, Sós, Hideg, Tejtermékek, Zöldség, Sütés nélkül
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 evőkanál napraforgómag 583 22.5 49 12.3 6.3 0
3 db alma  35 0.4 0.4 7 2.3 0
1 db fekete retek 10 1.1 0.2 1 1.5 0
1 evőkanál almaecet ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 csokor zsázsacsíra ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál porcukor 400 0 0 100 0 0
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 pohár tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 evőkanál citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
2 fej endívia saláta 13 1.8 0.2 0.9 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A napraforgómagokat pörköljük szárazon halványra egy vastag falú serpenyőben. Az endíviák torzsáját vágjuk ki, majd mossuk- és szárítsuk meg. A megtisztított retket reszeljük le. Adjuk a retekhez a tejfölt, az almaecetet, az olívaolajat, a porcukrot, a sót és a borsot. Keverjük jól össze. Az endívialeveleket vágjuk vékony csíkokra és halmozzuk tányérokra. Szórjuk rá a megmosott, felkockázott citromleves almákat és kanalazzunk minden tányérra a mártásból. Szórjuk rá a zsázsacsírát és a pirított napraforgómagot.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)