Hagymás táska
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
2 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
ízlés szerint
szerecsendió |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 csapott kávéskanál
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
3 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
50 dkg
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
1 csomag
mirelit vajas tészta |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A felforrósított olajon, fedő alatt, üvegesre pároljuk, majd a cukrot belekeverve, megpirítjuk, majd kihűtjük. A felengedett tésztát lisztezett deszkára tesszük, és vékonyra kinyújtjuk, 10 centis csíkokra vágjuk. A tojást felverjük. A tésztacsíkokra 5 centinként kanálnyi hagymát rakunk és az üres tésztát bekenjük tojással , majd félbe hajtjuk, a halmok között gondosan lenyomkodjuk és feldaraboljuk. Mindegyiknek bekenjük a tetejét tojással. Ügyeljünk arra, hogy a tészta oldala ne legyen tojásos, mert nem fog szépen felemelkedni. Sütőlemezre rakjuk, nem túl közel egymáshoz, és előmelegített, forró sütőbe tolva, 5 percig erős lángon, majd 10-12 percig közepes lángon sütjük.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)