Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Hagymalekvár

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Párolt, Meleg, Sós, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál balzsamecet ? ? ? ? ? ?
1 kiskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az olajon felolvasztjuk a barnacukrot, beleforgatjuk a felszeletelt hagymát, a kakukkfüvet, a borsot és addig pároljuk, kevergetve, amíg összeesik. Ekkor csipetnyi sóval és balzsamecettel fűszerezzük, majd gyakori keverés mellett, dzsem állagúvá főzzük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)