Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csirkés-gombás nokedli

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Koleszban főztük, Húsételek, Sörözés, borozás, Buli, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Gombafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csomag zacskós gombaleves 0 ? ? ? ? ?
1 db grill csirke 0 ? ? ? ? ?
1 doboz konyhakész nokedli 0 ? ? ? ? ?
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
10 dkg reszelt sajt 366 20 29.7 2 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A grill csirkét kicsontozzuk és kis darabokra vágjuk. A gombalevest előírás szerint megfőzzük. A felhevített olajban megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a pirospaprikát. Felöntjük a levessel, a tejszínnel, belekeverjük a csirkét és a nokedlit. Röviden összeforraljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A tányéron, reszelt sajttal megszórjuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)