Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csirkés canelloni

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 75 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Tészták, Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Töltött, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

Csirkés canelloni
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
15 dkg mozzarella sajt 274 14.7 22.5 2.8 0 37
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 doboz canelloni 0 ? ? ? ? ?
2 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
15 dkg füstölt mozzarella sajt 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Paradicsomszósz (spagettihez)
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csipet cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 kiskanál rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
5 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
1 doboz hámozottparadicsom-konzerv ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Csirkés canelloni
Amíg a paradicsomszósz készül, felhevített olajon süssük át, a kis kockára vágott, sóval, borssal ízesített csirkemellet. Keverjük hozzá a paradicsomszósz harmadát és töltsük meg a canellonikat. A szósz másik harmadát simítsuk tepsibe és rakjuk rá a tésztarudakat. A tészta tetejére a szósz megmaradt részét kenjük. Végül szórjuk meg a felkockázott sajtokkal. Alufóliával szorosan fedjük le és tegyük 175 fokra előmelegített sütőbe háromnegyed órára, végül vegyük le a fóliát és további negyed óra alatt pirítsuk aranybarnára.

Paradicsomszósz (spagettihez)
A paradicsomot forrásban lévő vízbe mártjuk, majd hideg vízbe dobjuk és meghámozzuk, kicsumázzuk és a magos részét kiskanállal eltávolítjuk. Az olajon, a nagyon finomra vágott hagymát megpároljuk, majd beledobjuk a zúzott fokhagymát, ha felszáll az illata, belekeverjük a paradicsomot és a paradicsomkonzervet a levével együtt. Megfűszerezzük és 20 perc alatt időnként megkeverve simára főzzük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)