Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csirkemelles-csírasalátás buci

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Szendvicsek 
Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Reggeli, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Buli, Rakott, Hirtelen sült, Sós, Hideg, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 db magos buci 0 ? ? ? ? ?
3 evőkanál majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
5 dkg fetasajt 635 0.2 70 0.4 0 0
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
1 doboz galambbegysaláta ? ? ? ? ? ?
1 maréknyi lucernacsíra ? ? ? ? ? ?
1 maréknyi görögszénacsíra ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkemellet kifilézzük és lapjában kettévágjuk, megsózzuk, megborsozzuk. Forró olajban aranybarnára sütjük. Lecsepegtetve félretesszük. A csírákat, a finomra vágott lilahagymát és a galambbegysalátát az olívaolajból és citromléből kevert, sóval, borssal ízesített öntettel összeforgatjuk. A fetát és a majonézt habosra keverjük. A kettévágott bucik alját megkenjük a fetás krémmel, ráterítjük a ferdén felszeletelt csirkemellet, ráhalmozzuk a salátát, majd a buci tetejét rátéve, frissen tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)