Csirkemelles-csírasalátás buci (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Ditke
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Szendvicsek 
Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Reggeli, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Buli, Rakott, Hirtelen sült, Sós, Hideg, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 db magos buci 0 ? ? ? ? ?
3 evőkanál majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
5 dkg fetasajt 635 0.2 70 0.4 0 0
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
1 doboz galambbegysaláta ? ? ? ? ? ?
1 maréknyi lucernacsíra ? ? ? ? ? ?
1 maréknyi görögszénacsíra ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 db csirkemell 110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkemellet kifilézzük és lapjában kettévágjuk, megsózzuk, megborsozzuk. Forró olajban aranybarnára sütjük. Lecsepegtetve félretesszük. A csírákat, a finomra vágott lilahagymát és a galambbegysalátát az olívaolajból és citromléből kevert, sóval, borssal ízesített öntettel összeforgatjuk. A fetát és a majonézt habosra keverjük. A kettévágott bucik alját megkenjük a fetás krémmel, ráterítjük a ferdén felszeletelt csirkemellet, ráhalmozzuk a salátát, majd a buci tetejét rátéve, frissen tálaljuk.