Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csirkemelles szendvics

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Szendvicsek 
Cimkék: Reggeli, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Koleszban főztük, Buli, Hirtelen sült, Töltött, Sós, Hideg, Tojás, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető, Hidegkonyhai készítmények
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 levél fejes saláta 17 1.4 0.3 2 1.5 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 szem paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
2 db bagett 0 ? ? ? ? ?
2 maréknyi rukkola 0 ? ? ? ? ?
4 evőkanál majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajban megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd rádobjuk a zúzott fokhagymát. A kis kockára vágott csirkemellet megsütjük rajta, közben sóval, borssal ízesítjük, majd hűlni hagyjuk. A bagetteket keresztben és hosszában félbe vágjuk, majd a vágott felüket, enyhén megpirítjuk. A vágott részt megkenjük a majonéz felével, salátalevéllel leterítjük és ráhalmozzuk a csirkemellet. A szeletelt főtt tojással és a paradicsommal beborítjuk. A majonéz másik felével megkent bagett tetejével beborítjuk. Kissé összenyomjuk és tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)