Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Chilis, fehérboros sertésragu

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Szabadban, Párolt, Bogrács, Sós, Csípős, Zöldség, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
3 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
3 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
60 dkg sertéscomb  160 17.5 23.9 0.3 0 70
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A sertéscombot kockára vágjuk, a vöröshagymát finomra aprítjuk. A chilit, ízlés szerint, kimagozva felvagdaljuk. A felhevített olajon a hagymát megpároljuk, hagyjuk kicsit megkaramellizálódni, majd a húst és chilit rádobva átsütjük. Sózzuk, borsozzuk, a kakukkfűvel ízesítjük és felöntjük a borral. Fedő alatt, kis lángon puhára főzzük. Ha szükséges kevés vizet öntsünk alá, de a végére, csak sűrű szaftja maradjon. A megpárolódott hagyma és chili szinte mártásként borítsa be a húst.
Sült burgonyával és salátával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)