Bakonyi zsiványpecsenye
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
3 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
4 fej
csiperke gomba |
39 |
5.9 |
0.2 |
3.3 |
1.9 |
0 |
10 dkg
füstölt szalonna |
696 |
9 |
73 |
0 |
0 |
105 |
20 dkg
borjú szűz |
120 |
19.5 |
4.5 |
0.3 |
0 |
70 |
20 dkg
szűzpecsenye |
163 |
21 |
8.1 |
0.4 |
0 |
68 |
20 dkg
bélszín |
119 |
19 |
4.4 |
0.6 |
0 |
70 |
10 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
1 evőkanál
pirospaprika |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 adag
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 adag
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A megtisztított hagymát vékony karikára vágjuk, majd gyűrűkre szedjük és liszttel meghintjük, majd a felesleges lisztet lerázzuk. Bő, középforró olajban több részletben, aranybarnára sütjük. Ne sózzuk meg és tálalásig gőzmentes, meleg helyen tartsuk. Ha megbarnul sütés közben élvezhetetlenül keserű lesz, úgyhogy ne süssük túl.
A húsféléket négy-négy egyforma szeletre vágjuk és gyengéden kiverjük, a bélszínt és a borjúszüzet, a vékony csíkokra vágott füstölt szalonnával megtűzdeljük, megsózzuk, megborsozzuk és paprikás lisztben megforgatjuk. A gomba (jó nagy fejeket válasszunk) szárát eltávolítjuk és megtisztítjuk. Forró zsiradékban a hússzeletek és a gombafejek mindkét oldalát pirosra sütjük.
Előmelegített tál közepére sült burgonyát és párolt rizst halmozunk, a hússokkal körberakjuk, a sült hagymával megszórjuk és a gombafejekkel díszítjük.
Házi savanyúságokkal kínáljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)