Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Bakonyi zsiványpecsenye

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Vegyes húsokból 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Diszkosz, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 fej csiperke gomba 39 5.9 0.2 3.3 1.9 0
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
20 dkg borjú szűz 120 19.5 4.5 0.3 0 70
20 dkg szűzpecsenye 163 21 8.1 0.4 0 68
20 dkg bélszín 119 19 4.4 0.6 0 70
10 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
1 adag bors 0 0 0 0 0 0
1 adag konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megtisztított hagymát vékony karikára vágjuk, majd gyűrűkre szedjük és liszttel meghintjük, majd a felesleges lisztet lerázzuk. Bő, középforró olajban több részletben, aranybarnára sütjük. Ne sózzuk meg és tálalásig gőzmentes, meleg helyen tartsuk. Ha megbarnul sütés közben élvezhetetlenül keserű lesz, úgyhogy ne süssük túl.
A húsféléket négy-négy egyforma szeletre vágjuk és gyengéden kiverjük, a bélszínt és a borjúszüzet, a vékony csíkokra vágott füstölt szalonnával megtűzdeljük, megsózzuk, megborsozzuk és paprikás lisztben megforgatjuk. A gomba (jó nagy fejeket válasszunk) szárát eltávolítjuk és megtisztítjuk. Forró zsiradékban a hússzeletek és a gombafejek mindkét oldalát pirosra sütjük.
Előmelegített tál közepére sült burgonyát és párolt rizst halmozunk, a hússokkal körberakjuk, a sült hagymával megszórjuk és a gombafejekkel díszítjük.
Házi savanyúságokkal kínáljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)