| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 db
csirkemell |
110 | 24.7 | 1 | 0.5 | 0 | 60 |
| 1 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 5 dkg margarin | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 30 dkg zöldborsó | 89 | 7 | 0.4 | 14 | 4.3 | 0 |
| 1 csokor petrezselyemzöld | 61 | 4.4 | 0.4 | 9.8 | 4.3 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 teáskanál cukor | 402 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 |
| 1 dl tejszín | 372 | 21.5 | 30.6 | 2 | 0 | 90 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A felforrósított vajon, a finomra metélt, hagymát megpároljuk. A dobókockányi darabokra vágott csirkemellet átsütjük rajta, majd hozzáadjuk a zöldborsót. puhára pároljuk, esetleg, kevés vizet hozzáadva. Végül belekeverjük a cukrot, a sót, a borsot és a tejszínnel felöntve összeforraljuk.