Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zöldborsós csirkeragu

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
5 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
30 dkg zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felforrósított vajon, a finomra metélt, hagymát megpároljuk. A dobókockányi darabokra vágott csirkemellet átsütjük rajta, majd hozzáadjuk a zöldborsót. puhára pároljuk, esetleg, kevés vizet hozzáadva. Végül belekeverjük a cukrot, a sót, a borsot és a tejszínnel felöntve összeforraljuk.
A finomra metélt petrezselyemzölddel átkeverjük és főtt tésztával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)