| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 2 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 2 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 evőkanál kókuszreszelék | 609 | 5.6 | 62 | 6.4 | 23.5 | 0 |
| 1 csésze rizs | 352 | 8 | 0.3 | 77.5 | 1.4 | 0 |
| 1/2 csésze vadrizs | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A vadrizst bő, sós vízben 40 percig főzzük. A levét leszűrjük, de félretesszük. A rizst, a borsot és a kókuszreszeléket, a felhevített olajon, kevergetve, a rizs fehéredéséig pirítjuk, majd felöntjük a vadrizs főzőlevével, melyet szükség szerint, két csészényire egészítünk ki. Dobjuk bele, az egészben hagyott, fokhagymát és nagy lángon forraljuk fel. Vegyük a lángot egészen kicsire és fedjük le. Ha a tetejéről eltűnt a víz, kapcsoljuk le a lángot és a fedő alá konyharuhát téve, hagyjuk negyed órát pihenni.