A puha vajat habosra keverjük a finomra vágott zöldfűszerekkel, a lime levével, lereszelt héjával és a zúzott fokhagymával, ízlés szerint sózzuk, majd fóliába tekerve 2 ujjnyi rúddá formázzuk és mélyhűtőbe ... tovább
A Franciaország déli részének illatát idézi fel. Valójában a helyiek nem használják ezt a keveréket, de minden alkotó benne van ami a provanszál konyhát jellemzi. Érdemes elkészíteni, ha szeretjük a sült vagy grillezett húsokat, ... tovább
"A bolt legjobbja" szerény névre hallgat ez a fűszerkeverék, igazából tényleg minden üzletben, más és más keverék kapható, ebből a remek marokkói fűszerkeverékből. Mi ezekből az összetevőkből állítottuk elő, tessék ... tovább
A hozzávalókat mozsárban porrá töröm, majd jól elkeverem. Légmentesen tárolom.
Egy evőkanálnyit szoktam a kívül-belül a csirkébe masszírozni. Persze a darabokra szórható is. Sütés előtt sózást igényel. ... tovább
Az ételízesítőt (sózott zöldségszárítmány) keverjük össze a fűszerekkel. Daráljuk finomra és keverjük alaposan össze.
Légmentesen lezárva tároljuk. ... tovább
A felhevített repceolajban pároljuk meg a hagymát és a fokhagymát, de csak pároljuk és ne pirítsuk meg. Szűrőkanállal vegyük ki a párolt hagymát és turmixgépben dolgozzuk össze a többi hozzávalóval. Az olajba visszatéve a ... tovább
A citromfüvet és a hagymát vágjuk darabokra, a magokat törjük meg mozsárban, majd az összes hozzávalót dobjuk a turmixgép poharába. Keverés közben, annyi kókusztejet adjunk hozzá, hogy sűrű, sima masszát kapjunk.
Ha gyerekek is ... tovább
A citromfüvet és a hagymát vágjuk darabokra, a magokat törjük meg mozsárban, majd az összes hozzávalót dobjuk a turmixgép poharába. Keverés közben, annyi kókusztejet adjunk hozzá, hogy sűrű, sima masszát kapjunk.
Ha gyerekek is ... tovább