Sherryben párolt kagyló sonkával
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
3 evőkanál
sherry |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 dl
száraz fehérbor |
70 |
0 |
0 |
16 |
0 |
0 |
5 dkg
szárított sonka |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
1 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
2 evőkanál
olívaolaj |
901 |
0 |
99.6 |
0 |
0 |
0 |
1 kg
vénuszkagyló |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
55 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Gondosan tisztítsuk meg a kagylókat, amelyik kinyílt dobjuk ki. A felforrósított olajban pároljuk meg a hagymát, keverjük hozzá a finomra vágott sonkát és öntsük fel a borral és a sherryvel. Ha felforrt szórjuk rá a kagylókat és lefedve, főzzük három percig. Vegyük ki a kagylókat és a húsukat kanalazzuk vissza a mártásba. Azokat, melyek nem nyíltak ki, ne használjuk fel.
Friss bagettel kínáljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)