Mogyorós puszedli
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
20 dkg
mogyoró |
691 |
15.6 |
63.5 |
8.7 |
8 |
0 |
2 db
tojásfehérje |
14 |
3 |
0.1 |
0.2 |
0 |
0 |
1 csapott evőkanál
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
10 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
1 kiskanál
vanília kivonat |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 csipet
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A mogyoróból 20 szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit finomra daráljuk és összekeverjük a liszttel és a cukor felével. A tojásfehérjét a sóval és a maradék cukorral habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztes keveréket és a vaníliakivonatot. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit és két kanál segítségével halmokat formálunk a masszából, a tetejükbe nyomjuk a mogyorószemeket. 170 fokra előmelegített sütőben, kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)