Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mazsolás tejbegríz, fahéjjal

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Édességek 
Cimkék: Édességek, Reggeli, Desszert, Uzsonna, Böjt, Főtt, Édes, Meleg, Hideg, Gabonafélék, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál porcukor 400 0 0 100 0 0
1 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
1 csapott evőkanál fahéj 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál citromhéj 0 0 0 0 0 0
1 db vaníliarúd ? ? ? ? ? ?
10 dkg mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
30 dkg búzadara 0 9.4 1 73.4 7.2 0
1 liter tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tejet forraljuk fel, a felvágott vaníliarúddal és kis lángon folytonos keverés mellett adjuk hozzá a darát. Ha megfőtt, keverjük bele a mézet, a mazsolát, a reszelt citromhéjat. Az őrölt fahéjat keverjük össze a porcukorral és a tányérokra adagolt tejbegrízt bőven hintsük meg vele.
Díszítsük gyümölcsdarabokkal.
Hidegen is tálalható.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)