Mazsolás tejbegríz, fahéjjal (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Édességek Cimkék: Édességek, Reggeli, Desszert, Uzsonna, Böjt, Főtt, Édes, Meleg, Hideg, Gabonafélék, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A tejet forraljuk fel, a felvágott vaníliarúddal és kis lángon folytonos keverés mellett adjuk hozzá a darát. Ha megfőtt, keverjük bele a mézet, a mazsolát, a reszelt citromhéjat. Az őrölt fahéjat keverjük össze a porcukorral és a tányérokra adagolt tejbegrízt bőven hintsük meg vele. Díszítsük gyümölcsdarabokkal. Hidegen is tálalható. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||