Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Almás-túrós muffin

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Farsang, Csőben sült, Édes, Tojás, Tejtermékek, Gabonafélék, Gyümölcsök, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 db alma  35 0.4 0.4 7 2.3 0
40 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
3 teáskanál sütőpor 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál szódabikarbóna 0 0 0 0 0 0
20 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
20 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csomag vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
20 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
1 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
1/2 dl rum 365 52 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A vajat, a cukrot, a túrót, a tojásokat a joghurttal és a rummal elkeverjük. Összeszitáljuk a liszttel, a sót, a sütőport és a szódabikarbónát. a két elegyet összekeverjük és beleforgatjuk a megtisztított almát.
A kapszlikkal bélelt muffinformák kétharmadáig töltjük, majd előmelegített, 180 fokos sütőben, 25 perc alatt megsütjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)