Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mandulás keksz

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Teaparti, Kártyaparti , Advent, Csőben sült, Édes, Tojás, Gyümölcsök, Gabonafélék, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 teáskanál vanília kivonat 0 0 0 0 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
15 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
5 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
20 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
20 dkg mandula 610 27.6 52.2 6.8 9.8 0
30 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
igény szerint mandulalapocska 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Gyors mozdulatokkal gyúrjuk tésztává a hozzávalókat, majd fóliába tekerve, hűtőben pihentessük egy órát. Lisztezett felületen nyújtsuk vékonyra, majd szaggassuk ki, tetszőleges formákkal. Kenjük le a kekszek tetejét felvert tojással és szórjuk meg a mandula lapocskával. 180 fokra előmelegített sütőben, negyed óráig süssük. Bádogdobozban sokáig elállna, ha nem fogyna el.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)