Libatepertő
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 kg
bőrös libaháj |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
2 evőkanál
tej (2.8%) |
60 |
3.4 |
2.8 |
5.3 |
0 |
10 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A bőrből gondosan kiszedjük a tolltokokat, majd megmossuk és nagyobb kockákra vágjuk, mint, amekkora tepertőket szeretnénk. A sütést nagy. lehetőleg széles edényben végezzük, így nem kell félni, hogy kifut. Annyi vizet öntünk rá amennyi éppen ellepi és fedő alatt közepes lángon 20 percig sütjük. Fedő nélkül, nagy lángon sütjük tovább, többször megkeverve és mikor már szép világosbarna a tepertő és megütögetve "kopog", akkor jó.
Zárjuk el a lángot! Kb. 2 kanál tejet készítsünk oda egy pohárba és a fedőt másik kezünkben tartva, öntsünk óvatosan a tejet a zsírba és azonnal takarjuk le a fedővel. Hagyjuk lefedve, amíg sistereg, így ropogós és omlós tepertőt kapunk.
Lilahagymával és friss, puha kenyérrel adjuk asztalra.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)