Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Hagymás táska

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Csőben sült, Sós, Meleg, Tésztafélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
ízlés szerint szerecsendió 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 csapott kávéskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
50 dkg vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 csomag mirelit vajas tészta ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A felforrósított olajon, fedő alatt, üvegesre pároljuk, majd a cukrot belekeverve, megpirítjuk, majd kihűtjük. A felengedett tésztát lisztezett deszkára tesszük, és vékonyra kinyújtjuk, 10 centis csíkokra vágjuk. A tojást felverjük. A tésztacsíkokra 5 centinként kanálnyi hagymát rakunk és az üres tésztát bekenjük tojással , majd félbe hajtjuk, a halmok között gondosan lenyomkodjuk és feldaraboljuk. Mindegyiknek bekenjük a tetejét tojással. Ügyeljünk arra, hogy a tészta oldala ne legyen tojásos, mert nem fog szépen felemelkedni. Sütőlemezre rakjuk, nem túl közel egymáshoz, és előmelegített, forró sütőbe tolva, 5 percig erős lángon, majd 10-12 percig közepes lángon sütjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)