Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gombás, spenótos metélt

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Főtt tészták 
Cimkék: Főétel, Hétköznapi vacsora, Böjt, Húsvét, Párolt, Sós, Meleg, Tésztafélék, Zöldség, Gombafélék, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg szélesmetélt 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
15 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi szerecsendió 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
30 dkg spenót 18 2.3 0.3 1.8 6.3 0
20 dkg gomba 40 5.9 0.5 3.3 3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A gombát vékony szeletekre vágjuk, majd a felforrósított olajban addig pároljuk, amíg a levét elfövi. Közben ízesítjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Amikor elkészül beleforgatjuk a spenótleveleket és pároljuk, amíg összeesik. Ekkor felöntjük a tejszínnel és beleszórjuk a reszelt parmezán felét. Csak addig hagyjuk a lángon, amíg a parmezán elolvad. Közben, kissé roppanósra, főzzük a tésztát, majd a szószba forgatva azonnal tálaljuk. A többi parmezánt külön tálkában kínáljuk mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)