Gombás, spenótos metélt (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Kicsibors A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Főtt tészták Cimkék: Főétel, Hétköznapi vacsora, Böjt, Húsvét, Párolt, Sós, Meleg, Tésztafélék, Zöldség, Gombafélék, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A gombát vékony szeletekre vágjuk, majd a felforrósított olajban addig pároljuk, amíg a levét elfövi. Közben ízesítjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Amikor elkészül beleforgatjuk a spenótleveleket és pároljuk, amíg összeesik. Ekkor felöntjük a tejszínnel és beleszórjuk a reszelt parmezán felét. Csak addig hagyjuk a lángon, amíg a parmezán elolvad. Közben, kissé roppanósra, főzzük a tésztát, majd a szószba forgatva azonnal tálaljuk. A többi parmezánt külön tálkában kínáljuk mellé. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||