Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gombás marharagu, sörben párolva

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 180 perc
Munkaidő: 60 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Szabadban, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 üveg barnasör 51 0 0 5.9 0 0
4 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál bors 0 0 0 0 0 0
2 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
2 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
20 dkg erdei gomba 41 5.7 0.4 3.8 6 0
1 dl sűrített paradicsom 110 5 1 20 0 0
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
10 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
5 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1.5 kg marhacomb 231 19 18 0.6 0 70
5 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajban süssük barnára a kockára vágott marhahúst, majd tegyük félre. A serpenyőbe dobjuk a félfőre vágott hagymát és a vaj felében, kevergetve, kis lángon, úgy, fél óra alatt, aranybarnára pároljuk. Barnítsuk meg a lisztet, a maradék vajban és keverjük hozzá a húst, a hagymát és a, szükség szerint feldarabolt gombát. Tegyük bele a fűszereket, majd öntsük fel a sörrel és a sűrített paradicsommal. Forraljuk össze és öntsük agyagtálba. Tegyük hideg sütőbe, lefedve, két órát pároljuk, 175 fokon.
Knédlivel vagy burgonyafánkkal tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)