| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 2 db babérlevél | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 doboz fehérbabkonzerv | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 2 maréknyi mirelit zöldbab | 89 | 7 | 0.4 | 14 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 50 dkg
sertéscomb |
160 | 17.5 | 23.9 | 0.3 | 0 | 70 |
| 3 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 2 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 10 dkg bacon | 0 | 10 | 45 | 0 | 0 | 105 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A bacont kockára vágjuk és zsírjára sütjük. A pörcöt félretesszük, majd a zsiradékon megpirítjuk a finomra vágott hagymát. A vékony csíkokra metélt húst jól átsütjük benne, közben sóval, borssal és a zúzott fokhagymával ízesítjük. Fedő alatt pároljuk puhára, ha szükséges kevés vizet adhatunk hozzá, de a végére süssük zsírjára. Amíg a hús puhul, sóval és babérlevéllel ízesített vízben főzzük roppanósra a zöldbabot, majd csepegtessük le. A babkonzervet öblítsük le. Adjuk a húshoz a babféléket és a pörcöt, összeforgatva forrósítsuk át.