Chilis olaj
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
5 dl
napraforgó olaj |
902 |
0 |
99.8 |
0 |
0 |
0 |
5 db
chili paprika |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
1 evőkanál
pirospaprika |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Az olajból egy pohárnyit a turmixgép poharába töltünk. A chili csumáját kivágjuk és az olajba dobjuk, rászórjuk a paprikát és a fedőt ráborítva, megnyomjuk a gombot. Fél perc turmixolás után hozzáöntjük a többi olajhoz és elkeverjük. Egy hétig állni hagyjuk, majd leszűrjük és díszes üvegekbe töltjük. Sötét helyen két hónapig eláll.
Pácoláshoz, ízesítéshez használhatjuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)