Banánkenyér
			
			
				 
			
		 
		
		
		
		
			Hozzávalók 
						
			
							
				
				| alapanyag | kalória (kcal)
 | fehérje (g)
 | zsír (g)
 | szénhidrát (g)
 | rost (g)
 | koleszterin (mg)
 | 
								
					| 1 csipet				
		konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| 10 dkg				
		étcsokoládé | 0 | 5.8 | 29.2 | 62 | 0 | 0 | 
				
						
					| 10 dkg				
		mogyoró | 691 | 15.6 | 63.5 | 8.7 | 8 | 0 | 
				
						
					| 2 db				
		banán | 105 | 1.3 | 0.1 | 24.2 | 2 | 0 | 
				
						
					| 10 dkg				
		cukor | 402 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 
				
						
					| 4 db				
		kockacukor | 0 | ? | ? | ? | ? | ? | 
				
						
					| 1 db				
		narancs | 41 | 0.6 | 0.2 | 8.5 | 2.2 | 0 | 
				
						
					| 2 db				
		tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 | 
				
						
					| 1.5 dl				
		olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| 1 csomag				
		sütőpor | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| 20 dkg				
		liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 | 
				
						
					| 1/2 dl				
		rum | 365 | 52 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
		| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | 
		 
		
		
						
			A lisztet összeszitáljuk a sütőporral. Az olajjal habosra keverjük a cukrot és, a narancs héján eldörzsölt, kockacukrot. Egyenként hozzákeverjük a tojásokat, végül a narancs kicsavart levét és a rumot. Hozzáadjuk villával péppé tört banánokat és beleforgatjuk, a szárazon megpirított, majd durvára vágott mogyorót és a kis darabokra tördelt csokoládét. Kikent, kilisztezett őzgerincformába simítjuk, 170 fokosra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, majd a hőt 160 fokra visszavéve, még háromnegyed órát.
A formából kiborítva, porcukorral meghintve, vékony szeletekre vágva tálaljuk.
		
	        
	
        
        
    
    	
    
		Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)