Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Baconban sült csirkemell kukoricás borsófőzelékkel

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék:
Hozzávalók

Baconban sült csirkemell
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál libazsír 897 0.5 99 0 0 107
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
8 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
2 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Kukoricás zöldborsófőzelék
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kávéskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 csokor turbolya 0 0 0 0 0 0
1 csokor koriander 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 teáskanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
25 dkg csemegekukorica 128 4.7 1.6 23.6 3.7 0
25 dkg zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
2 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
2 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
igény szerint tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Baconban sült csirkemell
A kifilézett csirkemellet sózzuk, borsozzuk. A felhevített libazsírban, hirtelen átsütjük. Kisé kihűtjük, majd a zúzott fokhagymával bekent baconba tekerjük. Tepsibe rakosgatjuk, ráöntjük a sütőzsiradékot és az alatta képződött szaftot, végül 170 fokra előmelegített sütőben, 20 percig sütjük.
Ferdén felszeletelve tálaljuk.

Kukoricás zöldborsófőzelék
A vajat felhevítjük, majd beleszórjuk a zsenge zöldborsót és a félkarikára vágott répát. Rövid párolás után, hozzákeverjük a kukoricát. Ne főzzünk szét semmit, nem baj ha kicsit roppanósak maradnak a zöldségek. Fűszerezzük sóval, borssal és kevés cukorral, végül megszórjuk a liszttel. Néhányszor átkeverjük, majd felöntjük, a tejszínnel elkevert tejföllel. Jól összeforraljuk, ha túl sűrű lenne, kevés tejjel hígítsuk fel. Tálalás előtt belekeverjük a finomra vágott korianderzöldet és a turbolyát.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)