Baconban sült csirkemell kukoricás borsófőzelékkel (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Hozzávalók 4 személyre: Baconban sült csirkemell
Kukoricás zöldborsófőzelék
Baconban sült csirkemell A kifilézett csirkemellet sózzuk, borsozzuk. A felhevített libazsírban, hirtelen átsütjük. Kisé kihűtjük, majd a zúzott fokhagymával bekent baconba tekerjük. Tepsibe rakosgatjuk, ráöntjük a sütőzsiradékot és az alatta képződött szaftot, végül 170 fokra előmelegített sütőben, 20 percig sütjük. Ferdén felszeletelve tálaljuk. Kukoricás zöldborsófőzelék A vajat felhevítjük, majd beleszórjuk a zsenge zöldborsót és a félkarikára vágott répát. Rövid párolás után, hozzákeverjük a kukoricát. Ne főzzünk szét semmit, nem baj ha kicsit roppanósak maradnak a zöldségek. Fűszerezzük sóval, borssal és kevés cukorral, végül megszórjuk a liszttel. Néhányszor átkeverjük, majd felöntjük, a tejszínnel elkevert tejföllel. Jól összeforraljuk, ha túl sűrű lenne, kevés tejjel hígítsuk fel. Tálalás előtt belekeverjük a finomra vágott korianderzöldet és a turbolyát. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||