Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zöldcsütörtötki tészta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Előételek, Tészták, Főétel, Böjt, Főtt, Sós, Meleg
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csésze parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
1 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1 teáskanál citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
50 dkg fusili 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
50 dkg zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
50 dkg zöldspárga 16 2 0 1 1 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Bő, cukorral, sóval és kevés citromlével ízesített vízben főzzük roppanósra, az ujjnyi darabokra vágott, spárgát. Szedjük ki, tegyük jeges vízbe, hogy ne puhuljon tovább. A főzővízben főzzük, al dente-re, a tésztát. Az utolsó öt percben adjuk hozzá a zöldborsót. Leszűrve tegyük tálba, a spárgával, evőkanálnyi vajjal és a parmezán felével elkeverve adjuk asztalra. A többi parmezánt külön adjuk mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)