Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zöldborsos epermártás

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Mártások 
Cimkék: Mártások, Főétel mellé, Főtt, Édes, Csípős, Meleg, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
30 dkg eper 39 0.9 0.6 7.2 0.8 0
1 evőkanál zöldbors 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
1 evőkanál balzsamecet ? ? ? ? ? ?
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Serpenyőben barnítsuk meg a cukrot, majd öntsük fel a borral és dobjuk rá a feldarabolt epret. Törjük a zöldborsot durvára és keverjük némi sóval a mártásba. Ha az eper elveszti nyers állagát kész is van, ne főzzük szét. Vegyük le a lángról, ízesítsük balzsamecettel és mézzel végül keverjük selymesre a hideg vajjal.
Frissen tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)