Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zöldborsós csirkecurry

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 dl csirkehúsalaplé ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál thai zöld curry paszta 0 ? ? ? ? ?
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 maréknyi mirelit zöldborsó 56 0.8 0.5 11 1.3 0
1 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajon megpirítjuk a currypasztát és a finomra vágott hagymát. Ha összesült, belekeverjük a felkockázott csirkehúst és az áttört fokhagymát. Összesütjük, majd az alaplével és a borsóval összeforraljuk. Sóval esetleg borssal ízesítjük. Bulgurral vagy párolt rizzsel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)