Tarhonyás csirkezúza
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
50 dkg
csirkezúza |
0 |
14.8 |
15 |
0 |
0 |
64 |
25 dkg
tarhonya |
392 |
15 |
3.4 |
72.9 |
3.2 |
0 |
1 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
4 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
2 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
1 teáskanál
pirospaprika |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 mokkáskanál
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A megtisztított csirkezúzát apróra vágom. A vöröshagymát finomra metélem, majd 2 evőkanál forró olajon megfuttatom. A tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát, és azonnal ráöntök két evőkanál vizet, ezután a tűzre visszatéve ráteszem a zúzát. Erős lángon fehéredésig keverem, megborsozom, és aláöntök két pohár vizet. Megsózom, belekeverem a tisztított, zúzott fokhagymát, és fedő alatt majdnem puhára párolom.
Közben a tarhonyát a megmaradt olajon jó barnára megpirítom, közben folyamatosan kevergetem, hogy egyenletesen piruljon. Térfogatához képest dupla mennyiségű vízzel felöntöm, megsózom és fedő alatt kis lángon addig párolom, amíg az összes levét fel nem szívja. Ha a csirkezúza is, a tarhonya is megfőtt, összekeverem. Ha szükséges, utánasózom, és a sütőben összeforrósítom.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)