Sajtkrémes bacon-csirke burger
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 tubus
ömlesztettsajt |
65 |
3.4 |
3.6 |
4.6 |
0 |
12 |
2 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
1 db
csirkemell |
110 |
24.7 |
1 |
0.5 |
0 |
60 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 db
ecetes uborka |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
4 evőkanál
majonéz |
848 |
1.3 |
93.2 |
0 |
0 |
95 |
8 szelet
bacon |
0 |
10 |
45 |
0 |
0 |
105 |
1 fej
lilahagyma |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
2 db
paradicsom |
22 |
1 |
0.2 |
4 |
1.8 |
0 |
8 levél
fejes saláta |
17 |
1.4 |
0.3 |
2 |
1.5 |
0 |
4 db
hamburger zsemle |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A majonézt, a sajtkrémet és az ecetes uborkát botmixerrel összetörjük, majd belekeverjük a finomra metélt lilahagymát. A csirkemellet kifilézzük, majd ferdén vékony szeletekre vágjuk. Sózva borsozva, a felhevített olajban megsütjük. Lecsepegtetve félretesszük. A baconszeleteket, két sütőpapír között, egy lábossal lenyomtatva, forró sütőben ropogósra sütjük. A hamburgerzsemlét kettévágva, a vágott felén, enyhén megpirítjuk és megkenjük a sajtkrémmel. Az alsó részre rakjuk a csirkemellszeleteket, melyeket befedünk a saláta levelekkel. Rátesszük a ropogós szalonnát és a vékony karikára vágott paradicsomot. A rétegeket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Végül ráborítjuk a zsemle tetejét.
Frissen tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)