A tejből egy kis pohárnyit félreteszünk, a többit a kettévágott vanília rúddal és csipetnyi sóval felforraljuk. Közben a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A tojáshabból, evőkanállal, galuskákat szaggatunk a csendesen forró tejbe, majd egyszer megfordítva megfőzzük. Lecsöpögtetve tányérra szedjük. A maradék tejben elkeverjünk 15 deka cukrot és a tojássárgáját. Hozzáöntjük a galuskák alatt összegyűlt levet és a forró tejbe öntjük jól átkeverjük és a lángot elzárjuk. Néhányszor megkeverve hagyjuk langyosra hűlni. Tálba öntjük és a tetejére helyezzük a galuskákat. Evőkanálnyi vízzel felfőzzük a cukrot és karamellt készítünk. A forró karamellel, vékony csíkokban ráöntve, a galuskákat feldíszítjük, majd megszórjuk a szárazon megpirított mandulával. Hűtőbe tesszük.
Hidegen, tálkákba adagolva tálaljuk.