Diós házisajt olajban érlelve
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
10 dkg
fetasajt |
635 |
0.2 |
70 |
0.4 |
0 |
0 |
6 dl
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
6 dl
joghurt |
52 |
3.2 |
2.7 |
3.8 |
0 |
0 |
1 evőkanál
zöldbors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 evőkanál
dió |
654 |
18.6 |
57 |
11.7 |
7.5 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A tejfölt és a joghurtot vászonkendőben fél napig csepegni hagyom, majd a belemorzsolt fetával homogénre keverem. Belegyúrom a durvára tört borsot és a felvagdalt diót. Vászonkendőbe csomagolva, két deszka között, 3 napig préselem. Ha elkészült dobókockányi darabokra vagdalom. Üvegbe teszem és kakukkfű, rozmaring ágacskát, valamint 2 szárított chilit dobok mellé, majd felöntöm olívaolajjal. Szorosan lezárva egy hétig hagyom állni.
Barna kenyérrel kínálom.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)