Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csirkemell burokban sütve

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Bundázott , Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
1 db zsemle 147 5.1 0.4 30.8 0.5 0
1 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
5 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 evőkanál provance-i fűszerkeverék ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkemellet kicsontozzuk és négy szeletté formázzuk. A tejszínt ráöntjük a felkockázott zsemlére. Egy evőkanál vajjal kikenünk egy tepsit. A zsemléhez keverjük a hozzávalókat, majd botmixerrel pürésítjük. A fűszeres masszát négy részre osztjuk és beburkoljuk vele a csirkemellek gömbölyűbb oldalát, majd a tepsibe fektetjük. Előmelegített, 180 fokos sütőben, a szaftjával locsolgatva kb. fél óra alatt ropogós pirosra sütjük.
Burgonyapürével tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)