Chilis csirkecomb grillezve
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
4 db
csirkecomb |
133 |
20.9 |
5.2 |
0.5 |
0 |
74 |
2 evőkanál
chilis olaj |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
4 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A fokhagymát összezúzzuk és elkeverjük az olajjal. A csirkecombokat bőrös oldalukra fordítjuk és a felsőcombrészt két helyen, az alsócombot egy-egy helyen a csonttal párhuzamosan mélyen bevágjuk, összesen hat vágást ejtünk combonként. Jól beledörzsöljük a fokhagymás olajat, majd megsózzuk, borsozzuk és szorosan alufóliába csomagoljuk. Fél órát hideg helyen állni hagyjuk, majd grillrácsra tesszük. Öt percenként megfordítva, húsz percig grillezzük. Végül a fóliából kibontva, lecsepegtetve, mindkét oldalát ropogósra sütjük.
Sült ananásszal és párolt rizzsel tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)