A kvász készítéshez valódi, kovásszal készült rozskenyeret használjunk. Az igazi rozskenyér ismérve, hogy a tésztája nehezebb, szívósabb, mint a fehér kenyéré és a benne látható lyukak is jóval kisebbek. Szeleteljük fel a ... tovább
A málnát megtisztítjuk, megmossuk, leöntjük a rummal elkevert cukorral, 1/2 órára hűtőszekrénybe tesszük. A pezsgőt és a bort behűtjük. A bort ráöntjük a málnára, további 30 percre visszatesszük a hűtőszekrénybe. Röviddel ... tovább
Meggybor készítésére bármilyen érett, hibátlan meggy alkalmas, de egy része jó ha cigánymeggy, mert gyönyörű színt ad, majd italunknak.
A meggyet megmossuk, átválogatjuk és leszárazzuk. Magas falú műanyag edénybe tesszük és ... tovább
7 dl vizet és a mézet összefőzzük, ha szükséges lehabozzuk, hűlni hagyjuk. A megmosott, lecsurgatott kimagozott meggyet, egy maréknyi összetört meggymagot a többi hozzávalóval együtt üvegbe teszünk. Ráöntjük a mézszörpöt, az ... tovább
A sört felforraljuk, hozzáadjuk a cukrot, a sót és a fahéjat. A tojást kevés vízzel felverjük és állandóan kevergetve hozzáöntünk egy keveset a forró sörből, majd hozzáöntjük az egészet. Végül hozzákeverjük a vajat és a ... tovább
A mézet 10 liter vízben kevergetve feloldjuk és a borkő- és citromsavat hozzáadva, másfél-két órát csendesen főzzük, közben folyamatosan lehabozzuk, majd hagyjuk langyosra hűlni, ekkor hozzáadjuk a borélesztőt és a fűszereket és ... tovább
A Camparit, a gyümölcsleveket és a mézet két jégkockával alaposan elkeverjük. Közepes méretű, henger formájú pohárba három jégkockát teszünk, ráöntjük az italt. A cseresznyét és a narancshéj-spirált fogvájóra szúrjuk, ... tovább
A még puha belsejű zöld diót leszárazzuk és gondosan megmossuk, majd a húsdaráló durvább tárcsáján, a fűszerekkel ledaráljuk és a vodkával leöntve nagy, zárható üvegbe tesszük. Többször felrázva, egy hónapig pihentetjük. 3 ... tovább
Egy lime-ot 4 gerezdre vágunk, és longrdinkes pohárba tesszük. Hozzáadjuk a mentaleveleket. A pohárba töltjük a cukorszirupot és a rumot. Törőfával óvatosan összetörjük a lime gerezdeket és a mentaleveleket a pohárban, hogy ... tovább
Tegyünk a lime-ot egy Tumbler pohárba, adjunk hozzá mentalevelet és nyomkodjuk össze egy törőfa segítségével.
Ezt követően töltsünk rá kb.4-5 cl gint, a zöldalma szirupot, majd tegyük tele a poharat tört jéggel és öntsük fel ... tovább